Stomatološka ordinacija | Borča | Faccette in ceramica - Veeners

Keramičke fasete - Viniri

Viniri su keramičke "ljuspice" koje se trajno fiksiraju za prednji, vidljivi deo zuba. Daju odlične funkcionalne i estetske rezultate u pogledu korekcije boje, oblika, veličine i položaja prednjh zuba. Pored te prednosti, bezmetalni materijali su u potpunosti biokompatibilni a takođe pružaju mogućnost manje invazivnog zahvata na zubima.

Keramičke fasete su kozmetičke prirode. Mogu da prikriju širok spektar estetskih nedostataka, uključujući strugotine, pukotine, praznine, promenu boje zuba i još mnogo toga.

 

Viniri 1

Kada se postavljaju viniri?

Svako ko želi da poboljša izgled svog osmeha može postaviti vinire. Ove zubne nadoknade mogu kamuflirati:

  • Slomljene ili oštećene zube
  • Dijasteme (praznine ili razmake između zuba)
  • Mrlje koje se ne poboljšavaju izbeljivanjem zuba
  • Zubi koji su premali
  • Nepravilne zube

Važno je napomenuti da su fasete opcija samo ako nemate velikih karijesa i bolesti desni. Ako imate ozbiljne probleme sa oralnim zdravljem, trebalo bi da ih prvo rešite pre nego što istražite kozmetičke tretmane.

 

Kada se postavljaju viniri?

Viniri ili krunice, u čemu je razlika ?

Porcelanska ljuspica - vinir pokriva samo prednju površinu zuba kako bi poboljšala njegov izgled. Zubna krunica (keramička ili metalo-keramička), s druge strane pokriva celu strukturu zuba da bi dodala snagu i zaštitu.

Zubne fasete su kozmetički tretman. Drugim rečima, poboljšavaju vaš osmeh, ali ne moraju nužno da jačaju ili popravljaju vaše zube. Dok zubne krunice takođe mogu poboljšati izgled vaših zuba, ali je njihova glavna svrha obnavljanje zuba koji su teško oštećeni karijesom ili traumom.

Viniri ili krunice, u čemu je razlika ?